Het Atomium werd gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1958. Het 102 m hoge bouwwerk met zijn negen bollen stelt een elementair ijzerkristal voor dat 165 miljard keer werd vergroot. Mis ook de bovenste bol niet, met z’n 360°-panorama over de hoofdstad.
Brussel
Meer weten
Wanneer we het hebben over ‘Belgisch goud’, dan hebben we het over onze knapperige, goudgele frietjes. Ook al heeft de Vlaamse Gemeenschap de Belgische Frietkotcultuur als immaterieel cultureel erfgoed erkent, toch bestellen wij er nog steeds gewoon “een kleintje met mayonaise”.
Een naam die het vooral te danken heeft aan zijn lieflijke reien en middeleeuwse straatjes. Deze stad barst van de geschiedenis. Om elke hoek schuilt een nieuw levendig decor dat tot de verbeelding spreekt.
Vlaanderen
Meer weten
En dan hebben we het niet eens over diegenen die nog bekend moeten worden. Jong talent en gevestigde waarden zorgen voor een unieke modemix in de Belgische winkelstraten.
Brussel tooit zich in regenboogkleuren! Het grootste feest van diversiteit in de hoofdstad brengt tienduizenden mensen samen en doet alle straten zinderen.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Er zijn maar vier authentieke steenkoolmijnen in Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegankelijk zijn voor bezoekers, de Blegny-mijn is er één van. Een fraai stukje Unesco-erfgoed.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Pils, abdij, trappist, dubbel, tripel, blond, bruin, amber, lambiek… Ze proeven is makkelijker dan ze opsommen!
Er zijn wereldwijd 12 trappistenbrouwerijen, waarvan zes in België. De beste combinatie? Een bezoek aan een abdij én een degustatie van de bieren. Daar zijn we heilig van overtuigd.
Vlaanderen
Meer weten
Meer striptekenaars per vierkante meter vind je in geen enkel ander land ter wereld. Smurf snel naar onderstaande link.
Brussel
Meer weten
Hoe maak je een van de mooiste pleinen ter wereld nog mooier? Je zet het in de bloemetjes! Om de twee jaar bedekken meer dan 1 miljoen begonia’s de kasseien van de Grote Markt in Brussel.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier
Met de trein raak je op je bestemming… maar de stations zijn ook een bestemming op zich. Antwerpen-Centraal prijkt steevast in de lijstjes met mooiste stations en ook Luik-Guillemins is een architecturaal pareltje.
Een hogesnelheidsverbinding is van essentieel belang voor de digitale economie. 99% van België is voorzien van snel internet (meer dan 30MB/s), waarmee het Europees een van de koplopers is.
Meer info vind je hier.
Manneken Pis is hét symbool van de absurde Belgische humor. Het standbeeldje staat net naast de Grote Markt en beschikt over meer dan 900 kostuums. Mis ook zijn buurvrouw Jeanneke Pis en het Zinneke niet!
Brussel
Meer weten
Een klein land met een rijke erfenis. Laat je verrassen door de geschiedenis van België in al zijn facetten.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Je hebt fantastische films… en je hebt fantastische films. Belgische, buitenlandse of zelfs buitenaardse filmpareltjes: je bekijkt ze allemaal op een van onze festivals.
Met meer dan 500 rechtstreekse bestemmingen is de Antwerpse haven voor vele Europese bedrijven de verbinding met de wereld. Maar ook andersom: voor de rest van de wereld is het dé toegangspoort tot Europa.
Meer info vind je hier.
Een Luikse astronoom ontdekte samen met NASA een ster waar 7 aardachtige planeten rondcirkelen. Wanneer je een nieuw planetair systeem ontdekt, hoort daar natuurlijk een passende naam bij: TRAPPIST-1.
Meer info vind je hier.
Een kus van de juf en een bank vooruit voor Quetelet, die de BMI bedacht aan de Universiteit van Gent. België wordt trouwens geprezen om haar uitstekende onderwijs, en misschien nog net iets meer om haar verrukkelijke lekkernijen!
De kans is groot dat wanneer je ‘Ardennen’ hoort, je het meteen voelt kriebelen om er een weekend opuit te trekken. Geloof ons: dat is volledig normaal, want je vindt er namelijk alles. Natuur, cultuur én avontuur.
Wallonië
Meer weten
‘Eigenzinnnig fenomenaal’ is het nieuwe zwart. België heeft steden die mode ademen tot in de kleinste vezel van elk kledingstuk. Of het nu in de rekken hangt in concept stores, of geshowd wordt in modemusea.
België weet hoe het slim met z’n fiscaliteit moet omgaan. Gunstige belastingvoordelen voor vennootschappen en expats kunnen ervoor zorgen dat het effectieve tarief van de vennootschapsbelasting aanzienlijk lager ligt dan in vele andere landen.
Meer info vind je hier.
België stond mee aan de wieg van de EU en blijft ook vandaag een belangrijke internationale speler. In Brussel worden onder andere door de EU en de NAVO beslissingen genomen met wereldwijde impact.
Meer info vind je hier.
Zoveel Belgische kampioenen, dat kan geen toeval zijn. Haal de Eddy Merckx in jezelf naar boven op onze wielerwegen!
In 1912 zag de allereerste praline het levenslicht in België, meteen ook de plaats waar ze voor het eerst opgegeten werd. Vandaag smult iedereen van onze chocolade, wereldwijd.
We scheppen er niet graag over op… maar we scheppen graag een tweede portie op ons bord. Belgisch eten smaakt.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Als een van de grondleggers van de art nouveau bouwde Victor Horta mee aan de grandeur van Brussel. Hotel Solvay en het Brugmann-Hospitaal zijn maar enkele van zijn meesterwerken in de hoofdstad.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Het Europese Innovatie Scorebord beoordeelt de sterktes en zwaktes van nationale innovatiesystemen van Europese landen en regionale buurlanden. België staat op de achtste plaats en draagt het label 'sterke innovator'. Ook België's onderzoekssysteem presteert goed.
Meer info vind je hier.
We zijn je iets aan het voorliegen. Niet alle biljarballen verdwijnen in een gat. Een driebandbiljartafel heeft er immers geen. In deze sport werden de Belgen al 31 keer werelkampioen. Logisch dat ons land kampioen is in de technisch zeer ingewikkelde productie van biljarballen.
En wat als jij vandaag de liedjes van de grote Brel zou brengen? Laat je leiden doorheen de straten van zijn stad, zijn bruisende Brussel. Ondertussen luisterend naar Jaques' stem, woorden, interviews en de anekdotes van zijn familieleden.
Brussel
Meer weten
De haven van Antwerpen is één van de belangrijkste van Europa. De havenbedrijven verdienen dan ook een even opmerkelijke thuis. Het Havenhuis werd ontworpen door het prestigieuze architectenbureau Zaha Hadid. Elke dag verwelkomt het de 500 medewerkers van het Antwerpse Havenbedrijf en de vele bezoekers die willen genieten van het schitterende panorama op de haven en de stad, zonder zeeziek te worden.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Een Belgische scheikundige vond in 1907 bakeliet uit, de eerste vorm van plastic. De tijd is sindsdien niet blijven stilstaan: ondertussen produceert België maar liefst 10% van het plastic in de Europese Unie.
Meer info vind je hier.
Het gras is altijd groener aan de overkant… Maar niet dat van de Belgische festivalweides. Geen enkel ander land ter wereld heeft zo veel muziekfestivals.
In 1890 bedacht de Belg Charles van de Poele de elektrische tram. Sindsdien is onze passie voor trams alleen maar gegroeid. Omdat we ook gepassioneerd zijn door onze kust, hebben we er een tramlijn naast gelegd van 67 km lang, met 68 haltes. Van De Panne tot Knokke heb je 2u21 nodig voor een enkele reis. Zo heb je ruim de tijd om de landschappen te bewonderen waarop ook Marvin Gaye verliefd werd.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
In Bergen is het niet meer dan logisch dat op Drievuldigheidszondag, de dag van de vurige tongen, een draak door de straten dwaalt. Het hele weekend vinden er festiviteiten plaats, met als absolute hoogtepunt het ‘Lumeçon-gevecht’: de dappere Sint-Joris neemt het op tegen de draak. Pure historische folklore die niet ontsnapte aan Unesco’s representatieve lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.
Wallonië
Meer weten
Soms moet je kunnen improviseren. En improviseren, dat kunnen onze artiesten. Met jazz die de juiste toets raakt…
Bozar is een veelzijdige internationale tentoonstellings- en concertruimte in het hart van Brussel. Het gebouw in schitterende art-decostijl was het werk van de befaamde architect Victor Horta. Hier geniet je van expo’s, dans, cinema, muziek, literatuur, theater, … Klaar voor een portie kippenvel?
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Meer dan 2.300 buitenlandse bedrijven hebben een Europese hoofdzetel in België. Ons land ligt in het hart van de EU en is een draaischijf van internationale contacten.
Meer info vind je hier.
Wandelen in de achtertuin van de Koning der Belgen: het kan! Elke lente openen de Koninklijke serres van Laken, een magische plek voor liefhebbers van zeldzame planten en art-nouveau-architectuur.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
De Belgische staalindustrie ontwikkelt staalband met een geïntegreerde fotovoltaïsche laag. PV-staal als duurzame dakbekleding, zeg maar. Dit PHOSTER-project (PHOtovoltaïc STEel Roof) moet de prijs voor duurzame energie verder naar beneden halen.
Meer info vind je hier.
Ieper staat bekend als vredesstad… en kattenstad. Elke drie jaar trekt de Kattenstoet er door de straten, een kleurrijke optocht die volledig in het teken van de kat staat. Alle deelnemers zetten hun beste pootje voor!
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Jan I van Bohemen, graaf van Luxemburg, gaf via een charter in 1331 stadsrechten aan Durbuy. Sindsdien is het de kleinste stad ter wereld. Zelfs al vind je stadjes met minder inwoners, we zijn er zeker van dat je nergens zoveel sympathieke inwoners zult vinden. Een kleine stad, met een groot hart.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Dat we hier zo van de sterren houden, is omdat wolken ze zo vaak verbergen. Daardoor hebben we uitstekende weermannen en -vrouwen die ons perfect informeren. Zoals de meteorologen die zorgden voor de begeleiding van de Solar Impulse, een vliegtuig dat helemaal werd aangedreven door zonne-energie.
Sinds 1987 vind je bijzonder veel mooie clichés in het fotografiemuseum van Charleroi. Het voormalig karmelietenklooster van 6.000 m² herbergt 3 miljoen negatieven, 4.000 camera's en 80.000 foto's. Onmogelijk om alles in een flits te zien!
Meer info hier.
De Gentse Feesten zijn een van de grootste culturele stadsfestivals van Europa. Muziek, theater, straatanimatie, lekker eten, feestjes … Kan je niet kiezen? Ze duren tien dagen, dus dan kom je gewoon nog eens terug.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
De bedenker van NEMO 33 wilde een stukje Bora Bora naar Brussel brengen … Geen palmbomen en tropische stranden, maar wél een heuse onderwaterwereld. Met z’n 33 meter is dit het op één na diepste duikbad ter wereld.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Een museum waar muziek in zit, letterlijk en figuurlijk. Dit art-nouveaugebouw herbergt een collectie van meer dan 8.000 instrumenten, een van de rijkste en meest diverse ter wereld.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
België is, met z’n meertaligheid en multiculturaliteit, een blauwdruk van Europa. Een geslaagde product launch hier is dus een goede indicator voor succes op andere Europese markten.
Meer info vind je hier.
Deze vlooienmarkt in het hart van de Marollen lokt al meer dan een eeuw lang bezoekers van over de landsgrenzen naar Brussel. Je kan er elke dag van de week een vintage schat op de kop tikken.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Belgen zijn levensgenieters. Een goedgevulde culturele kalender, veel groen en uitstekende gezondheidszorg: dat verdient een mooie 17e plaats op de World Happiness Index.
Meer info vind je hier.
De Grote Markt van Brussel, vermaard om zijn prachtig bewaarde historische gevels, is een van de mooiste pleinen van Europa. De mix van architecturale stijlen weerspiegelt de geschiedenis van de westerse cultuur.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
In 1969 won Eddy Merckx de eerste van zijn 5 Rondes van Frankrijk. 50 jaar later huldigde de Tour hem door te vertrekken vanop de mooiste markt ter wereld. De eerste etappe van de Tour de France 2019 was 192 km lang. En daarmee heb je ongeveer een toertje rond België gemaakt.
De Belgische nucleaire technologie kan uitpakken met een mooi palmares: een Nobelprijs, buitengewone expertise in het uitbaten van waterdrukreactoren en een van de grootste producenten van medische radio-isotopen.
Meer info vind je hier.
De Memorial Van Damme werd al enkele keren uitgeroepen tot beste atletiekmeeting ter wereld. Dit evenement maakt deel uit van de Diamond League, waarin de grootste atletieksterren schitteren.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
In Vlaamse velden bloeien nog steeds klaprozen, en is de herinnering aan de Groote Oorlog nooit ver weg. Ook niet na 100 jaar. De Last Post aan de Menenpoort brengt daarom elke avond een laatste groet aan de gesneuvelden…
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Onze nationale trots! Voor de Rode Duivels komt elke voetbalgekke Belg met plezier naar het Koning Boudewijnstadion. Vroeger om Sterke Jan zijn lijn te zien afdraven. Tegenwoordig om te genieten van Hazards sierlijke baltoetsen. Kunnen de duivels straks het WK winnen en geschiedenis schrijven?
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Internationale artiesten doen Gent oplichten! Volg de lichtroute en ontdek magische lichtshows en spectaculaire performances op belangrijke plaatsen in de stad.
Organisme voor de Financiering van Pensioenen (OFP) staat multinationals toe hun pensioenfondsen in België op te zetten. Dit maakt België tot een aantrekkelijke locatie voor pan-Europese pensioenfondsen. Er zijn hier 15 dergelijke pensioenfondsen gevestigd, waardoor ons land in de top 3 van Europa staat.
Meer info vind je hier.
Meer dan 700 jaar geleden plantten Brusselaars voor de eerste keer een Meyboom. Vandaag is dit stukje folklore uitgegroeid tot een kleurrijke stoet, begeleid door reuzenpoppen én erkend door Unesco.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier
Op slechts enkele kilometers van Eupen-centrum staat een gigantische dam: de Vesderstuwdam. Hij meet 410 m lang en heeft een hoogte van 66 m. Het bijhorende ‘Meer van Eupen’ is het stuwmeer met het grootste waterreservoir van België. Maar ook het bosleerpad en de hoogste klimwand uit de Euregio zijn beslist een bezoekje waard.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier
De Tax Shelter maakt het makkelijker voor bedrijven om te investeren in de Belgische cinema. En dat loont, want sinds 2004 werden met de hulp van 2000 investeerders meer dan 600 films gefinancierd.
Meer info vind je hier.
Vier dagen en drie procedures… Dat is alles wat er nodig is om een onderneming te beginnen. België is daarmee niet alleen Europees koploper, je kan hier ook beroep doen op de Tax Shelter en een innovatief crowdfundingplatform.
Meer info vind je hier.
België, le plat pays? Toch niet helemaal. Onze Himalaya piekt wel 700 meter hoog. Maar sttt niet zeggen, eigenlijk is het Signaal van Botrange slechts 694 meter hoog. Dankzij een stevige trap deden we er 6 meter bij. Maar de plek is vooral een omweg waard door de Hoge Venen, een natuurgebied van meer dan 4300 hectaren. En dat is helemaal top.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier
Oostduinkerke is de enige kustplaats ter wereld waar garnaalvisserij te paard nog bestaat. Deze 500 jaar oude traditie wordt vandaag nog steeds in stand gehouden.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Meer dan 400 jaar de bekendste Antwerpenaar zijn, dat is alleen de allergrootsten gegeven. De briljante en veelzijdige Rubens schreef geen geschiedenis… hij schilderde ze.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
De citadel van Namen is een van de grootste burchten van Europa. Hij wordt al duizenden jaren bewoond, en ook vandaag kan je er nog steeds een bezoekje aan brengen.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Dat de hele wereld naar de ‘spa’ gaat, vindt zijn oorsprong in dit Waalse stadje. De thermen kenden hun hoogdagen in de 16e eeuw en zijn ook nu nog een favoriet bij wellnessliefhebbers.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Het café ‘In de verzekering tegen de grote dorst’, gespecialiseerd in lambiekbier, is al drie keer verkozen tot het beste ter wereld. Je vindt het terug in Lennik, op 20 km van Brussel, en kunt er enkel op zondag van 10.00 uur tot 13.30 uur een glas drinken. Maar je hebt geluk: naar aanleiding van zijn 175ste verjaardag is het café vééél langer open. Nog steeds op zondag, nu van 10 uur tot 20 uur.
Meer info hier.
IMEC is een innovatiehub die wereldwijd pioniert in onderzoek naar nano-elektronica en digitale technologie. Hun hoofdkwartier bevindt zich in Leuven, maar hun toptalent werkt ook in China, India, Japan, Nederland en Taiwan.
Meer info over Imec vind je hier. En hier lees je alles over investeren in België.
Een van de grootste 3D-printing faciliteiten ter wereld? Die staat gewoonweg in België. Bovendien is er ook nog eens de grootste groep software-ontwikkelaars uit de industrie aan de slag.
Meer info vind je hier.
Als het op kastelen aankomt, torent België er ver bovenuit. Keuze genoeg dus, om er eentje te bezoeken in je buurt. Klaar om je voor één dag prins of prinses te voelen?
Een Brugse brouwerij bleef maar groeien. Om de stad te ontlasten, moest ze verhuizen naar haar nieuwe bottelarij, buiten het centrum. Tenzij … In 2016 nam de stadsbrouwerij de eerste bierpijpleiding ter wereld officieel in gebruik. En tot op vandaag blijft het de enige bierpijpleiding die permanent gebruikt wordt. Het debiet van deze bierrivier van 3 km lang staat in schril contrast met het rustig kabbelen van de Reien.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
België hoort bij de absolute wereldtop als het op export aankomt. Vertrekken vanuit België naar de rest van de wereld: diamant, tapijt, chocolade, margarine, glas en auto’s.
Meer info vind je hier.
Hoe voelt het om een soldaat te zijn in de Slag om de Ardennen, en je tegen kou en kogels te moeten beschermen? Het Bastogne War Museum dompelt je op heel realistische wijze onder in het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Onze grond is niet echt geschikt voor exotische bomen, maar hij vormt wel de ideale voedingsbodem voor filmtalent. Of het nu gaat om klassieke cinema of animatiefilm, onze Belgische verhalen doen het uitstekend op de internationale filmfestivals. Maar geen paniek, een smoking is niet verplicht als je ons land wil bezoeken.
De reuzenaronskelk in de Plantentuin van Meise bloeit slechts zelden, maar wanneer hij bloeit, heeft iedereen het gezien… en geroken. De bloem kan tot 3 meter hoog worden en verspreidt een fenomenale geur.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Topklasse in topklassen. Belgisch onderwijs scoort goed op internationale schaal: van onze 16 universiteiten horen er maar liefst 7 bij de beste ter wereld.
Meer info vind je hier.
Het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal Gent, geschilderd door de gebroeders Van Eyck, is monumentaal… van grootte én belang. Het paneel ‘De Rechtvaardige Rechters’ werd gestolen in 1934 en nooit meer teruggevonden…
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Opvallen doet het Antwerpse M HKA niet alleen met z’n locatie – een oude graansilo – maar ook met z’n gedurfde exposities. Laat je verrassen door kunst, film en visuele cultuur op het scherpst van de snee.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
België bevindt zich in polepositie op het vlak van ontwikkeling van Virtual Reality-toepassingen. Topspelers zoals Nanopixel gebruiken interactieve VR-tools om het beslissingsproces van consumenten te versnellen.
Meer info vind je hier.
België staat bekend om z’n uitstekende gezondheidszorg. Niet alleen omdat we ziektes bestrijden, maar ook omdat we ze helpen voorkomen. Zo was België actief betrokken bij het ontwikkelen van vaccins tegen Ebola en de ziekte van Pfeiffer.
Meer info vind je hier.
De kalkgrotten van Han bieden een prachtige spektakel. De ondergrondse wandeling van 2 km kreeg zelfs 3 sterren in de prestigieuze Groene Michelin-gids. Het ondergrondse netwerk, uitgesleten door de Lesse, onthulde nog niet al zijn geheimen. 350 miljoen jaar is dan ook wat kort om al alles te verkennen.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Dankzij de Tax Shelter en flink wat Belgische knowhow kende de animatiesector een enorme groei. Ze stelt niet alleen meer dan 1.000 mensen voltijds te werk, maar sleepte ook al een Oscar en enkele nominaties in de wacht.
Meer info vind je hier.
Rond de burcht van Bouillon maak je een heel weekend lang kennis met ambachtswerk, eten en muziek uit de middeleeuwen. Klaar om een reis in de tijd te maken?
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Van vroeger tot nu… België is altijd al trots geweest op z’n open economie. Een recente studie toont bovendien aan dat België het derde meest geglobaliseerde land ter wereld is.
Meer info vind je hier.
Mercator introduceerde in 1569 de manier waarop iedereen naar een wereldkaart kijkt. Alles over het leven en werk van deze Belg werd in kaart gebracht door het Mercatormuseum.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Het Hallerbos is het belangrijkste bosgebied tussen Zenne en Zoniën. Wanneer de wilde boshyacinten bloeien midden april toveren ze een sprookjesachtig paars bloementapijt tevoorschijn.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Racepiloten zijn gek op Spa-Francorchamps. Door de schoonheid, maar ook omdat het een van de snelste en meest technische circuits ter wereld is. Niet enkel voor Formule 1. Het hele jaar door worden hier races georganiseerd: de Fun Cup, Spa Classic, GT Open, … Je kan er ook zelf rijden. Maar om het record van de snelste ronde te breken, kijk je best niet te veel naar het schitterende landschap.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier
Verwar het Brusselse MIMA niet met het New Yorkse MOMA. In de oude Belle-Vue brouwerij maak je kennis met kunst uit de 2.0-cultuur. Een uniek project in Europa, dat een stem geeft aan de underground-generatie.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Enkele van ’s werelds meest toonaangevende biotechnologische bedrijven vind je terug in België. Met gewasbeschermingsmiddelen, zaden en innovatieve oplossingen ondersteunen ze telers bij de groeiende vraag naar voedsel en/of brandstof. Bovendien helpen deze bedrijven via toponderzoek opbrengsten verhogen, het milieu beschermen en de gezondheid en kwaliteit van leven verbeteren.
Meer info vind je hier.
Hoogopgeleide werknemers met recordproductiecijfers én zeehavens die een vlotte distributie mogelijk maken: dat is wat van België een aantrekkelijk land voor autoconstructeurs maakt.
Meer info vind je hier.
De concurrentiescore van België gaat al enkele jaren omhoog. Ons land stijgt van de 19e naar de 17e plaats in The Global Competitiveness Report. België krijgt vooral goede punten voor gezondheidszorg, het onderwijs- en opleidingssysteem en de hoge mate van technologische ontwikkeling.
Meer info vind je hier.
Dat België een van de belangrijkste biofarmaceutische hubs in Europa is, heeft het vooral te danken aan zijn unieke ecosysteem. De wisselwerking tussen de industrie en de universiteiten is een vruchtbare bodem voor innovatie.
Meer info vind je hier.
Onze fauna is niet te vergelijken met de Afrikaanse savanne, maar op onze grasvelden kan je eveneens wilde leeuwen en panters spotten. Hockey kleurde Belgisch en onze Red Lions werden zelfs wereldkampioen. Ook onze hockeyspeelsters zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken, tenminste op het terrein. Naast het veld zijn onze Red Panters volkomen ongevaarlijk. Want in België zijn we soms een beetje wild, maar altijd toegankelijk.
Meer info vind je hier.
Belgische werkkrachten denken oplossingsgericht, spreken meerdere talen en horen volgens OESO bij de productiefste ter wereld. Kortom: een Belg in je team is altijd een goed idee.
Meer info vind je hier.
België heeft grote digitale ambities. Tegen 2020 wil het de digitale top drie halen van de Europese Digital Economy and Society Index en plant het de oprichting van 1.000 nieuwe start-ups.
Meer info vind je hier.
Wanneer je op zoek bent naar vastgoed in Europa, is Brussel huizenhoog favoriet. Prijzen zijn er significant goedkoper dan in andere internationale centra zoals Parijs, Londen en Frankfurt.
Meer info vind je hier.
De Abdij van Villers-la-Ville dateert al uit de 12de eeuw. Haar majestueuze ruïnes vormen stille getuigen van het leven van cisterciënzermonniken. In deze groene oase ligt ook een nieuw cultuurcentrum.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.
Dat de kleine generaal in Waterloo werd verslagen, is ook nu nog steeds een groots gebeuren. Bezoek tijdens een historisch weekend onder andere Napoleons laatste hoofdkwartier, het Wellington museum en de Heuvel van de Leeuw.
Dit mag je niet missen! Meer info vind je hier.